تحولات منطقه

دریاچه ولشت کلاردشت یکی از زیباترین دریاچه های کشور در غرب مازندران واقع است که هر بیینده ای به شگفتی آن اذعان می کند و سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را بر سفره سکوت و زیبایی اش پذیرا است.

مازندران اقلیم شگفتی‌های طبیعی/ ولشت دریاچه پر ازسکوت و رویا
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

جاذبه‌های طبیعی استان مازندران فراوان است، به‌طوری که نقطه به نقطه این دیار کهن جاذبه گردشگری کم نظیری دارد که دریاچه ولشت از جمله آنها است که در ارتفاع یک هزارمتری از سطح دریای خزر جلوه نمایی می کند.

این دریاچه با عمق ‌ ۱۷تا ‌۲۸ متری در ارتفاع یک هزارمتری از سطح دریای خزر در منطقه کوهستانی تخت سلیمان، دامنه شمالی رشته کوه البرز و در فاصله حدود ۳۵ کیلومتری جنوب غربی چالوس روستای سنار بخش مرزن آباد قرار دارد.
دریاچه ولشت درسال ۱۳۸۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و جزو ۱۰ دریاچه آب شیرین کشور است و در حقیقت محیطی برای زیست ماهیان، پرندگان و دیگر گونه های ارزشمند جانوری است.
حجم آب این دریاچه ۲ میلیون مترمکعب و گستره آن نیز حدود ۲۴ هکتار است و آب موجود درآن نیز از چندین چشمه جوشان در بستر آن تامین می شود.
صرف نظر از زیبایی های چشم نواز دریاچه، آب و هوای خنک مطبوع کوهستانی و طبیعت بکر پیرامون آن در این بهشت زمینی، رنگین کمانی از مناظر زیبای طبیعت الهی را می توان در این منطقه نظاره گر بود.

دریاچه‌ای که از بین ۲۸ دریاچه طبیعی و ۹ دریاچه ایران که بر اثر ساخت سد به وجود آمده اند، جزو ۱۰ دریاچه آب شیرین کشور محسوب می‌شود. ولشت، طبیعت بسیار سرسبزی دارد، جاده ای که به دریاچه می رساندتان پر از درختان کاج است.

کارشناسان دریاچه ولشت را یک سرمایه ملی برای جذب گردشگران می دانند که متاسفانه در سال‌های گذشته برای رفع مشکلات زیرساختی در منطقه اقدامات چندانی صورت نگرفت در حالی که می تواند یکی از قطب‌های گردشگری کشور تبدیل شود.

برای این ظرفیت طبیعی شگفت انگیز باید نقشه راه گردشگری تهیه تا با ورود گردشگران خارجی برای کشور ارزآوری داشته باشد و نهادهای مربوط شهرستان نیز برای جذب سرمایه گذار باید برنامه ریزی اصولی اتخاذ کنند.

نکته ای که مسافران و گردشگران نوروزی امسال بر آن تاکید کردند زیرساخت های تفریحی و اقامتی برای پذیرایی از گردشگران در دریاچه ولشت است که انجام این مهم نیازمند برنامه ریزی نهادهای مربوط است.

دریاچه ولشت به اعتقاد صاحبنظران امر به عنوان بی نظیرترین جاذبه کوهستانی کریدور شمال به جنوب کشور به شمار می رود که نهادهای اجرایی ذیربط نیز برای تحقق اهداف موردنظر باید سرمایه گذار بخش خصوصی را جذب و همراهی کنند.

شماری از مسافران نوروزی غرب مازندران روز گذشته بعد از دیدن از دریاچه ولشت کلاردشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشتند: این دریاچه در فراز کوه واقع شده و ظرفیت ملی است و نیاز معرفی بیشتر است و مسوولان امر نیز در محور پرتردد کندوان باید تابلوی معرفی این جاذبه کم نظیر را نصب کنند.

غرب مازندران همچون ادوار گذشته ۲ مانده به عید باستانی نوروز ۱۴۰۲ پذیرای مسافران و گردشگران از اقصی نقاط کشورمان است که مقصد سفرشان را این منطقه انتخاب کردند.

خبرنگار ایرنا در ورودی شهرستان کلاردشت از سمت جاده جنگلی عباس آباد با مسافری بنام عباسعلی بندری اهل استان سمنان گفت و گو کرد و دریاچه ولشت را از بهترین جاذبه های طبیعی ایران برشمرد.

بندری اظهارداشت: سه سال قبل از در سفری به این منطقه از این دریاچه دیدن کردم و بسیار لذت بردم و قرار است با همراهانم از قایق در آن استفاده کنیم تا سفر خوبی برای خودمان رقم بزنیم.

وی ادامه داد : غرب مازندران به خاطر واقع شدن در اضلاح جنگل و دریا و کوه بسیار بی نظیر است و به خاطر همین موقعیت علاقه مندان زیادی از سراسر کشور به این خطه سفر می کنند.

یک مسافر دیگری که خودش را مهران رنجبر و یک کوهنورد تهرانی به خبرنگار ایرنا معرفی کرد و گفت: برای دومین مرتبه، روز شنبه هفته جاری از دریاچه ولشت دیدن کردم و خانواده ام از دیدن آن بسیار خوشحال شدند و روز به یادماندنی سفرشان بود.

وی تاکید کرد : راه دسترسی به دریاچه ولشت باید بهتر از وضع موجود باشد و امکانات رفاهی و خدماتی در محیط اطراف نیز با واگذاری به بخش خصوصی و نظارت بر کار آنها ساماندهی شده باشد تا هر مسافری سرگردان نباشد.

وی خاطرنشان کرد : اگر کشورهای خارجی این جاذبه بی نظیر طبیعی را داشتند از آن میلیون ها گردشگر خارجی جذب و ارز وارد کشور و اشتغالزایی زیادی ایجاد می کردند و با تهیه نقشه گردشگری آن را به دنیا می شناساندند.

رنجبر ادامه داد: من در واقع اهل کوهستان و کوهنوردم و می دانم این دریاچه چه ثروتی است اما به حال خود رها شده است و مسوولان ذیربط استان و شهرستان کلاردشت برای این جاذبه نقشه راه گردشگری تهیه کنند.

این مسافر تهرانی تصریح کرد : غرب مازندران از جمله کلاردشت دارای مناظر طبیعی و تاریخی بی نظیری دارد اما بسیاری از مسافران و گردشگران از آن خبر ندارند و یا به علت نبود راهنمایان گردشگری در این مناطق سبب شده تا مسافران به این جاذبه ها هدایت نشوند.

به اعتقاد وی برای دریاچه ولشت و دیگر جاذبه های مهم گردشگری غرب مازندران نظیر دو و سه هزار تنکابن و جواهرده رامسر و قلعه پولاد بلده نور و پارک های جنگلی این منطقه نظیر سی سنگان و چالدره تنکابن اختصاصی باید یک شبکه اجتماعی گردشگری ایجاد شود.

شماری از مسافران همراه دیگر این کوهنورد تهرانی نیز بر ضرورت حفظ محیط زیست این دریاچه تاکید و اضافه کردند که این دریاچه به لحاظ محیط زیستی بسیار شکننده است لذا باید همه مسافران برای حفظ محیط زیست این دریاچه بکوشند.

مازندران بویژه غرب این استان به دلیل برخورداری از مناظر بکرطبیعی و مواهب الهی نظیر جنگل، دریا، جاذبه های طبیعی، تاریخی، دریاچه ها، آبشار و رودخانه ها هرسال میزبان میلیون ها مسافر و گردشگر است به طوری که حدود ۹۰ درصد از مسافران و گردشگران برای دیدن دریا و دریاچه ها و دیگر مناظر طبیعی به این منطقه روی می آورند.

بر اساس اطلاعات ارایه شده اداره کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مازندران اقدامات خوبی در سال جاری از سوی سرمایه گذار برای رفع مشکلات زیرساختی در دریاچه ولشت انجام شد که به طور حتم با ادامه این روند این دریاچه به قطب گردشگری در منطقه تبدیل خواهد شد.

یک‌هزار جاذبه ناشناخته گردشگری مازندران در سبد معرفی به مسافران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران از راه اندازی سامانه ای برای معرفی یک هزار جاذبه ناشناخته تاریخی و گردشگری استان خبرداد و گفت : با این روش مسافران می توانند اطلاعات مورد نیاز این اماکن را دریافت کنند.

صادق برزگر افزود : مازندران دارای سه هزار اثر تاریخی و گردشگری است که از این تعداد ۸۰۰ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

وی ادامه داد : بیشتر آثار و جاذبه های تاریخی و گردشگری مازندران کمتر به مسافران شناخته شده و آنها از این فضاها و اماکن مطلع نیستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت : اطلاعات مربوط به معرفی این جاذبه و نیز لوکیشن مکان دسترسی به این جاذبه های تاریخی به آدرس https://www.hellomazandaran.com/ قرار دارد.

وی اضافه کرد : در زمان حاضر توزیع سفر در مازندران یکنواخت نیست و حجم بیشتر مسافرت ها به سمت مسیرهای همیشگی جنگل و دریا روانه می شوند.

به گفته برزگر همچنین آماده سازی فعال کردن سامانه پیامکی اطلاعات مربوط به مازندران از قبیل آب و هوا، راه، پایگاه های امدادی و هلال احمر در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت.

وی فعال سازی این سامانه را منوط به مجوز کشوری و وزارت ارتباطات اعلام کرد و ادامه داد : با پیگیری هایی که انجام شده این سامانه پیامکی فعال خواهد شد و به محض ورود مسافر این اطلاعات در اختیار آنها قرار می گیرد.

به گفته برزگر براساس هماهنگی صورت گرفته با اداره کل امور عشایری مازندران در مسیرهای مواصلاتی و ورودی استان، سیاه چادر به عنوان جاذبه معرفی سبک زندگی استان برپا می شود.
وی خاطر نشان کرد : همچنین طبق هماهنگی انجام شده ناوگان حمل و نقل عمومی استان به کتاب مجهز می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران ادامه داد : نرم افزار «پمپ بنزین یاب» از سوی شرکت نفت تهیه شد تا نزدیک‌ترین جایگاه های سوخت مسیر مسافران به آنها اطلاع شود.

وی گفت : مازندران باظرفیت اقامتی یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر شب آماده اسکان مسافران نوروزی است.

بنا به پیش بینی مسوولان گردشگری مازندران در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۲ افزون بر ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر به این استان سفر می کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.